OBAVEŠTENJE O KOLAČIĆIMA (COOKIES)

Tokom korišćenja bilo koje stranice na veb sajtu www.teledirekt.rs, Teledirekt može da sačuva određene informacije putem kolačića („cookie“) na računar korisnika i time omogući stranici da korisniku prikaže informacije koje su prilagođene njegovim potrebama. Ovaj dokument pruža detaljne informacije o upotrebi kolačića, metodama upravljanja kolačićima, kao i kako Teledirekt „koristi“ kolačiće.

KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO I ZAŠTO?

Kolačić je mala datoteka koja se čuva na korisnikovom računaru u trenutku kad pristupi određenim internet stranicama. Kolačići omogućavaju internet stranici da „upamti“ interesovanja korisnika, podešavanja na stranici, a prema onome što je korisnik prilikom posete stranici birao. Kolačić sam po sebi ne sadrži niti prikuplja podatke o ličnosti, pa Teledirekt d.o.o Beograd nije u mogućnosti da identifikuje fizičko lice putem informacija sačuvanih u kolačiću. Međutim u kombinaciji sa internet pretraživačem, on može pomoći internet stranici da isporuči korisniku „personalizovanu“ uslugu – na primer pamćenjem prethodnih kupovina ili pojedinosti o računu. Kolačići se nalaze u memoriji vašeg pretraživača i svaki obično sadrži podatke kao što su npr. naziv servera sa kog je kolačić poslat, vreme trajanja kolačića i vrednost (obično nasumično generisan jedinstveni broj).

KOLIKO DUGO TELEDIREKT ČUVA MOJE PODATKE?

Teledirekt čuva sve podatke koje korisnici ostave putem veb formulara u skladu sa važećim zakonskim propisima. Svi prikupljeni podaci se koriste isključivo radi izvršavanja upita i porudžbina koje ste ostavili na našim stranicama. Vremenski period tokom kog se čuvaju podaci je određen na vreme potrebno za ostvarenje svrhe prikupljanja podataka.

KAKO MOŽETE ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE?

Ukoliko želite, možete onemogućiti čuvanje kolačića na vašem računaru. Ipak, blokiranje svih kolačića moglo bi da ima negativan uticaj na korišćenje mnogih internet stranica, pa tako i Teledirekt stranica. Podešavanja kolačića mogu da se kontrolišu i konfigurišu u vašem internet pretraživaču. Ukoliko želite da ih izbrišete i onemogućite, potrebno je da ažurirate podešavanja vašeg internet pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite u svom internet pretraživaču odabirom opcije za pomoć).

Teledirekt isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti usluga i kvalitet sadržaja na Teledirekt korisničkim stranicama u svim slučajevima kada korisnik odabere drugačija podešavanja kolačića od onih koji su predefinisani.

Isto tako, ako želite, možete isključiti i usluge Google Analytics za oglašavanje na mreži multimedijalnog oglašavanja i prilagoditi oglase za Google mrežu multimedijalnog oglašavanja.